Sladkor v krvi in utrujenost

Prišla sem v obdobje, ko sem skoz utrujena. Že zjutraj, ko se zbudim komaj pridem iz spalnice do kuhinje. Motilo pa me je to, ker nisem mogla ugotoviti vzroka, na sladkor v krvi pa niti pomislila nisem. Tako sem premlevala, kaj bi lahko bilo narobe z menoj, spala sem dovolj, nisem bila psihično obremenjena, nisem bila preutrujena od dela, enostavno sem bila v začaranem krogu.

Dokler mi ena prijateljica ni rekla, naj si pogledam sladkor v krvi?

Nič mi ni bilo jasno, sploh nisem vedela o čem govori, ker se nisem nikoli temu posvečala, res pa je da se oboževala sladko in sladkarije jedla vsak dan. Tako sem šla k zdravniku in povedala za utrujenost in prosila, če me lahko testirajo za sladkor v krvi.

Ko sem doma premišljevala, sem počasi začela odkrivati, kaj vse me še muči in vse je kazalo, da bi resnično to lahko bil sladkor v krvi.

Bila sem neprestano žejna in hodila na wc, jedla sem veliko, izgubljala sem kilograme, včasih sem zamegljeno videla, če sem se udarila, so se oje rane dolgo celile, utrujena sem bila skoz. Vse to pa je vzrok sladkor v krvi. 

Čakala sem na izvide, čeprav sem že počasi vedela, da bi resnično lahko imela sladkor v krvi. In so prišli rezultati. Mo rezultat je bil 10 mmol in vedela sem kaj to pomeni. Tako sem vedela, da mi dieta ne uide in da bom sedaj naprej morala jesti zdravo prehrano.

Tako sem bila vestna in se držala diete in zdrave prehrane, ker sladkor v krvi ni bil normalen, morala sem spremeniti življenjski slog. Po določenem času, pa sem se začela počutit boljše in danes ne zamenjam zdrave prehrane in dobrega počutja več za sladkor v krvi, ker se z tem načinom življenja počutim polna energije in moči in po sladkem sploh nimam več nobene želje.