Nega telesa je prav tako pomembna kot nega obraza

Če je obraz tako pomemben, da skrbimo za njega, je pri telesu tudi tako. Telo je načeloma drugačno kot obraz ampak vseeno enako pomemben kot obraz. Telo je dobro, da ga prav tako hranimo z dobrimi stvarmi, poskrbimo, da mu damo to kar potrebuje in da ga poslušamo.

Najlepša priložnost za skrb za telo pride, ko se spravimo pod tuš. Se pravi gremo pod tuš, si po možnosti umijemo glavo in potem poskrbimo tudi za telo. Telo očistimo z nekim gelom za tuširanje, uporabimo kakšno gobico ali kaj podobnega, če se imamo za pobrit to opravimo takrat ko smo pod prho. Zelo pomembno je, da pri britju pazimo, pomembno je da je prha topla, saj to zmehča dlačice in je britje zelo lahko in manjša verjetnost je, da se porežemo. Se pravi pobrijemo se proti koncu naše prhe saj takrat so dlačice najmehkejše. Ko vse to opravimo, spravimo gel za tuširanje iz telesa in zaključimo prho. Zunaj se lepo posušimo. Res je pomembno da je telo suha, saj če ne lahko pride do raznih izpuščajev ali srbečic in podobno. Se pravi lepo se posušimo in zelo dobro je da svoje telo navlažimo z kakšno kremo ali kakšnim oljem, da ostane mehka in elastična. To je še posebej pomembno v zimskih časih ko koža rada postane suha. Poleti je to bolj težko saj veliko časa se potimo in s kremo je pot še hujši, saj nam zapre vse pore. Pozimi pa je res pomembno da kožo navlažimo, saj drugače lahko pride do raznih suhih izpuščajev, ki pa so zel srbeči.

Nega telesa je prav tako pomembna kot nega obraza

To rutino lahko izvajamo parkrat na teden, ne rabimo pa seveda pretiravati, saj mora tudi koža malo zadihati.

Glavna stvar pa je, da se zavedamo da je telo zelo pomembno, nega telesa pa še bolj. Ne vzame nam veliko časa, da poskrbimo za naše telo, kvečjemu je to ena zelo dobra terapija za mašo mentaliteto in predvsem sprostitev za naše telo.