Operacija vek in moja mami

Časi se spreminjajo in včasih so naše mame živele drugačno življenje, kot ga živijo danes naše mame. Moja mami mi je zadnjič omenila, da bi ji operacija vek spet dvignila veke, ki so se ji povesile. Prvo kar sem pomislila je bilo, s čim se ukvarja moja mama, ali je to res, saj ima čisto ok veke, po drugi strani, pa mi ni bilo čisto nič jasno, da si bo ona v teh letih to naredila, še meni me pade na pamet operacija vek, ona ki je toliko starejša in njene veke res niso moteče, pa bi si to naredila.

Sedaj ne vem kaj bi si mislila, ali jaz tako monotono živim, ali je ona tako moderna. Vse skupaj me je malo zbegalo in res nisem vedela, kako naj sploh odreagiram, ko mi je to povedala, da obstaja operacija vek in s tem, ko ima ona povešene veke, bi si to rad naredila.

Verjetno je moj pogled že povedal dovolj, da sem bila šokirana nad njeno izjavo, zakaj operacija vek, vse kar sem bila sposobna reči, je bilo, da meni se ne zdi, da bi si morala veke operirati, ker mene njen pogled prav nič ne moti. Ona pa je vztrajala, da bi si to rada naredila. Ne bi bilo prvič, da me je presenetila, ona je res aktivna mama, vse zna, povsod gre, vse uredi, kar je potrebno, ogromno ljudem pomaga in obožuje potovanja. 

Kar hitro sem spoznala, da imam v bistvu jaz problem, ker tega ne sprejmem, ona takšna je in če je operacija vek možna, zakaj si tega ne bi naredila, to je ona in takšna je srečna, ona potrebuje neprestane izzive in rada je lepa in mladostna. Tako bi ji operacija vek povrnila njen mladostni pogled in bila bi še kako vesela. Vsak naj dela kar želi, če jo bo operacija vek osrečila, pa naj to naredi.