Šolski stenski koledarji in pregled nad otrokom

Lahko rečem, da so nas šolski stenski koledarji rešili, da se nismo več toliko prepirali in pozabljali na različne obveznosti. Ko se šola začne, takrat imaš občutek, da boš lahko imel vse pod kontrolo, a kmalu se zgodi, da ti stvari uidejo, ker je vsega preveč. Midva z možem imava 3 šolo obvezne otroke. Večkrat se nam je zgodilo, da smo na kaj pozabili, ker naši fatje niso imeli nobene skrbi. Tako sva se z možem spraševala, kako bi stvar rešila in prišla do ideje da bi nas lahko rešili šolski stenski koledarji. Seveda je nujno potrebno, da bi sodelovali otroci, kajti brez njih bi bili stenski koledarji brez pomena. 

Tako sva otrokom povedala, da je čas, da se organiziramo, ker očitno nekaj ne delamo prav. Tako je dobil vsak od otrok en šolski stenski koledar, na katerega morajo pisati vse svoje obveznosti. Najprej jim ideja ni bila všeč. Spominjam se prvi teden, ko smo se vseeno kregali, ker v koledar niso vpisovali skoraj nič. Tako je oče naredil red in jim lepo povedal, da od njih pričakuje, da začnejo sodelovati na ta način, da bo nama lažje, ker se bova znala organizirati. Drugače jim tudi midva ne bova mogla pomagati, ker morava prav tako organizirati svoj čas. 

Šolski stenski koledarji in pregled nad otrokom

No, potem pa so le začeli vpisovati dogotke, spraševanja, teste, treninge, krožke…..

Ne moem vam povedati, kako lažje nam je sedaj, ker točno za vse vemo, kje in kaj je. Prav nič več nam ne uide, otrokom pa je postalo vpisovanje obveznosti zabavno. Še dobro, da obstajajo šolski stenski koledarji, ker nam resnično pomagajo. Tako že dolgo nihče ni izpustil treninga, krožka itd. Tudi na spraševanja in preverjanje znanja niso pozabili. Lahko bi rekli, da jih ti dnevi niso več presenetili in tako so bili vedno pripravljeni. Posledično imajo sedaj tudi boljše ocene.