Jagode na mojem vrtu

Obožujem jagode in vedno sem si želela imeti domače jagode, ko bi imela košček zemlje. Tako zelo jih imam rada in vsako leto ko so jih kupim domače pri kakšnem kmetu, tudi v trgovini, ko jih imajo me premamijo. Sedaj imam po novem vrt in jagode zasedejo polovico mojega vrta. Takoj, ko sem se odločila, da bom imela vrt, sem vedela, da bodo na njemu jagode, ker sem jih oboževala.

Sprva nisem vedela popolnoma nič o gojenju, tako nisem hotela sadik kupiti v trgovini, kjer mi ne bi znali povedati kako ravnati, šla sem do vrtnarije, kjer sem kupila 30 sadik in se čisto vse pozanimala, da bi jagode res lepo uspevale. V vrtnariji so mi res vse lepo razložili in povedali kako jagode posaditi, kako jih pognojiti in koliko zalivati. Doma sem komaj čakala, da grem na vrt sadit, da bom končno imela sovje domače, ki bodo sočne in zdrave. Vse sem naredila kot je bilo potrebno, potem pa sem čakala na pridelke. Kako sem bila neučakana. Ko so se začeli delati cvetovi sem jih dobesedno preštevala, kajti to je pomenilo, koliko jagod bo.

Videlo se je, da sem jih lepo posadila in da jim paše zemlja in lokacija, ko so se začele pojavljati prve jagode, niso imele niti možnosti, da bi dozorele do konca, ker sem jih prej pojedla, bile so tako dobre. Potem sem se mogla prav držati nazaj in nekaj dni nisem hodila na vrt samo za to, da so jagode imele čas dozoreti.

Kako lepo je bilo to videti, ko sem prišla po parih dneh in je bilo vse rdeče. Nikoli nisem domače jagode uporabila v kakšnem pecivu, ker sem jih vedno prej pojedla in niti jih ne bi želela, ker so bile sveže jagode res dobre. Danes jih imam vedno več, ker jeseni in spomladi posadim nove in nove sadike.