Ste že slišali za višinske sobe?

Če si športnik in če se spoznaš na treniranje, potem kar hitro izveš kaj so višinske sobe in kakšen namen imajo. Mi smo športna zimska družina pravim jaz, ker vsako leto skoraj celo zimo smučamo, lahko rečem da čisto vsaki vikend izkoristimo za smučanje, ko pa imajo otroci počitnice, pa si privoščimo smučanje cel teden. Tako smo tudi mi spoznali višinske sobe, ker smo pogosti gosti na Pokljuki , kjer imajo to ponudbo. 

Ko so nam prvič povedali za višinske sobe smo bili presenečeni in seveda nas je zanimalo, kako se človek počuti, ko spi v takšnih sobah, sedaj smo že navajeni in vedno komaj čakamo, da spet gremo spat v višinske sobe in jih priporočamo vsem.

Kako delujejo višinske sobe?

Na telo vlivajo blagodejno, prav tako dobro vplivajo na imunski sistem. Zakaj pride do tega pa je vzrok ta, da zaradi zmanjšanega deleža kisika v zraku, se v našem organizmu pospešijo vsi naši procesi, tako so višinske sobe še kako primerne za športnike, kajti pri njih se zgodi dvig fizioloških sposobnosti, tako so bolj uspešni.

No, vas je že zamikalo, da bi kdaj to poizkusili. Probajte, ker vam ne bo žal. Včasih smo to tudi imeli, vendar nihče ni o tem tako na glas govoril, danes pa se to seveda sliši in piše zaradi reklame. Ponudniki ponujajo vse svoje storitve po najboljših močeh in tako je tudi prav, če ne mi kupci in gosti tega enostavno ne bi vedeli. Nima pa vsak čas, da raziskuje, lepše je, če se odloči za ta stil življenja in nočitve v gorah, da so te ugodnosti tudi reklamirane. 

Mi uživamo skoraj celo zimo na snegu in v višinah, to je zdravje, ki ga človek potrebuje, višinske sobe pa so tista češnja na vrhu torte, ki se je ne bi nihče odrekel, ker ve, da prinese same dobre občutke in srečo.