Lov je bila moja najljubša aktivnost z očetom

Že zelo dolgo, si želim postati lovec, saj je bil lovec tudi moj oče, ter me je to spremljalo že skoraj da celotno otroštvo. Zato pa sem se vedno zelo veselil, ko me je oče vzel s seboj na kakšen lov, ko so se z ostalimi člani lovskega društva, med lovsko sezono odpravili na lov.

Da pa sem bil sprejet v njihovo družbo, sem vedno moral opraviti kakšne opravke in naloge, ki so bile vezane na lov. Velikokrat sem bil jaz zadolžen za to, da sem dobro namestil lovske kamere po celotnem gozdu. Tukaj pa je bilo pomembno, da so bile kamere postavljene na primernih lokacijah, saj je njihov namen, da bodo lovci videli, kje se največkrat pojavijo določene živali. Poleg tega je bila zelo pomembna naloga lovskih kamer ta, da smo videli, katere divje živali se največkrat pojavijo, ki bi morebitno lahko škodovale živini. Se pravi največkrat so bili to volkovi, kateri pa lahko predstavljajo velik problem za podeželje.

Lov je bila moja najljubša aktivnost z očetom

Ko pa sem opravil to nalogo, sem bil sprejet na lov, česar pa sem se vedno zelo veselil. Tako sva se z očetom še odpravila v lovsko trgovino, kjer sva nakupila še določeno lovsko opremo, katera bi bila potrebna, da bom lahko pomagal lovcem pri lovu.

Večino časa sem pri sebi imel naboje, ter sem jih dajal lovcem, ki so jih potrebovali, saj mi oče ni želel dati še orožja, ker sem bil premlad. Tako sem večino časa, ko sem bil deležen lova, pomagal drugim lovcem, da so lahko uspešno opravili lov. To pa mi je bilo še vedno zelo zanimivo in zabavno, saj sem jih zelo občudoval in sem bil hvaležen vsake minute in ure, ki sem jo lahko preživel z ostalimi lovci na lovi, pa tudi, če sem bil tam zgolj zato, da sem jim pomagal ter nosil opremo.